Volgende zending bbmonline maandag 19 juni 2023 na 15 uur.
Tot 50% korting in Nederland en België.0 items: € 0,00

Elektrische buitenboordmotor

Elektrische buitenboordmotoren zijn door de hoge brandstofprijs en het feit dat ze minder schadelijk zijn voor het milieu in opkomst. Veel mensen vragen zich echter af of de elektromotor de brandstof aangedreven buitenboordmotor wel kan vervangen. Om een goede keuze te kunnen maken vind je hier meer informatie.


De kracht van de elektrische buitenboordmotor.
De kracht van elektromotoren wordt uitgedrukt in stuwkracht(thrust in pounds). Per 20kg waterverplaatsing is minimaal 1 Lbs (pound) stuwkracht nodig. Bij zeilboten of kajuitboten is vaak meer vermogen nodig. Ook de vorm van de boot heeft invloed op het benodigde vermogen. Zo heb je bij een rechte Spiegel minimaal 15 tot 20 Lbs aanvullende stuwkracht nodig.

Torqeedo elektrische buitenboordmotoren
In 2007 kreeg de Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotor de innovatieprijs op de Hiswa. Deze inklapbare elektrische buitenboordmotor heeft een aantal voordelen, hij is licht, verbuikt geen brandstof en vergt minder onderhoud. De Torqeedo Travel is ideaal voor kleinere boten, is minder milieuvervuilend en toch krachtig en eenvoudig te transporteren.

Deze elektrische buitenboordmotor test moet je zien:

elektrische buitenboordmotor test

Zelfgemaakte elektrische buitenboordmotor: